Segona Residència
Vols comprar un immoble com a segona residència a Andorra?:

 

 1. Si no ets resident a Andorra, quan hagis trobat el teu immoble ideal, necessitaràs disposar de la "Autorització d'Inversió estrangera a immobles" (Autorització d'inversió estrangera en immobles) per part de Govern. És un tràmit senzill per al qual has de comptar un parell de setmanes de termini.

 2. En segon lloc, et caldrà obrir un compte bancari per a no residents en un dels bancs de país. En aquest compte hauràs d'ingressar el capital necessari per a la compra de la propietat.

 3. Un cop estiguis en possessió de l'autorització per invertir al país i disposis d'un compte bancari per a no residents, pots procedir a lliurar la paga i senyal per la propietat. La venda es realitzarà davant notari, amb el consegüent canvi de nom en les escriptures públiques de l'immoble.

 4. Per formalitzar la venda és imprescindible que la part venedora lliuri el "Certificat d'habitabilitat" (Certificat d'habitabilitat) i el "Certificat energètic" (certificat energètic).

 5. Finalment, només quedarà liquidar les despeses i impostos derivats de la compra, que són molt menors que en altres països europeus.

  a) Les taxes notarials oscil·len entre els 600 € i els 1.200 € + el 0,1% de preu de venda de l'immoble.
  b) El 2% de la valor de compra de la propietat, impost pagat a el Comú (ajuntament) a què pertanyi la propietat adquirida.
  c) El 2% de la valor de compra de la propietat, impost pagat a el MI Govern d'Andorra, i que correspon a l'impost de transmissions patrimonials.
 • I aixe es tot!

 • Ja veus que comprar el teu segona residincia a Andorra no ès gens complicat encara que no siguis resident al pais, ia màs comporta molt poques còrregues fiscals.

 • Si vols que t'ajudem en el procùs de compra no dubtis en contactar-